Naj vam zaupamo, da tek na smučeh ni le tekmovalen šport, ampak ena najbolj zdravih športno – rekreativnih dejavnosti.

Tovrstna športna dejavnost je prizanesljiva do sklepov, razbremeni vas stresa in skrbi ter je odlična za pridobivanje kondicije. Pri teku na smučeh uporabljate kar 600 mišic hkrati, raziskave kažejo, da imajo med vsemi športniki prav tekači na smučeh največji VO2 max (maksimalna aerobna kapaciteta), kar pomeni tudi boljšo vzdržljivost srca in ožilja., izboljšate ravnotežje telesa, koordinacijo in stabilizacijo.

OPIS TEČAJEV:

Skupinski tečaj – klasična ali drsalna tehnika. Namenjen začetnikom, tistim, ki se še nikoli niste srečali s tekom na smučeh ali tistim, ki ste bolj izkušeni, pa želite znanje nadgraditi. Na tečaju vas seznanimo z osnovno opremo, ogrevalnimi vajami tekačev na smučeh ter osnovami tehnik elementov teka na smučeh (klasična ali drsalna/prosta tehnika). S pomočjo zabavnih iger in vaj se bomo privadili na opremo ter vzpostavili ravnotežje, tehniko teka in vse, kar je potrebno, da se boste lahko po zaključku tečaja samostojno podali na bolj zahtevne terene.

Tečaji potekajo po predhodnem dogovoru. Skupinski tečaji trajajo 3 ure z vmesnim 10-minutnim krajšim odmorom. Izvajajo se v majhnih skupinah s  4-10 tečajnikov, kar omogoča prilagodljivost, kakovostno delo ter osebni pristop.

Po dogovoru organiziramo tudi individualni tečaj 90 min (1-3 osebe). Tu se prilagodimo znanju, potrebam in željam tečajnikov.

 

Kdaj: od decembra do marca po dogovoru

Kje: Pokljuka, Planica, Rateče, po dogovoru

V primeru, da se tečaj izvaja na lokacijah, kjer se plača uporabnina prog, je potrebno plačilo karte urejevalcu prog na sami lokaciji (po navadi v višini 5€ za dnevno karto).

 

Pogoji poslovanja